Ouderen met levensvragen


De levensverwachting neemt steeds verder toe, de maatschappij verandert snel. Krachten kunnen afnemen. De één kijkt uit naar zijn of haar vrije tijd, de ander ziet er als een berg tegenop. En vindt het lastig het werk los te laten en een nieuw leven op te bouwen.

Ik help als seniorencoach met het zoeken naar onderliggende problematiek die aan de coachvraag ten grondslag ligt. Ik ondersteun als coach mensen in het proces van ouder worden. Ik help bij het ontdekken van de persoonlijke kracht en biedt mogelijkheden om vanuit wensen en verlangens vorm en inhoud te geven aan wat iemand werkelijk wil in het leven.

Als coach voor senioren speel ik in op de meest fundamentele hulpvragen van ouderen. Mijn achtergrond in de gezondheidszorg en als ethica neem ik daarin altijd mee. Ik ben is een gelijkwaardige gesprekspartner die denkt vanuit mogelijkheden. Als je ouder bent geworden lijken grote zaken ineens onbelangrijk en zie je hoe kleinere ineens veel wezenlijker en belangrijker zijn. Ook komen de grote vragen van het leven meer naar boven als je ouder bent, vragen zoals waar we vandaan komen, wat je hebt betekent en voor wie, wat is doodgaan en is er een leven na de dood. Ook eenzaamheid komt regelmatig aan de orde, en wat eenzaamheid dan precies is. Dat is voor iedereen anders.

Als seniorencoach help ik ook bij rouwverwerking van verlies. Niet alleen het verlies van naasten, maar ook door het leven. Verlies van bijvoorbeeld werk, huwelijk, goede vriendschap of van gezondheid.

Het (her)ontdekken van persoonlijke kracht. Om vanuit wensen en verlangens vorm en inhoud te geven aan je werkelijk wilt, dat wil ik graag samen met je ontdekken en vinden.

Contact opnemen Bel direct!
WhatsApp