Daar zit je dan, naast elkaar thuis te werken aan de keukentafel. Een ramp. De schijn van een gezonde relatie was op te houden door elkaar weinig te zien, laat thuis te komen, vroeg weg te gaan. En nu dwingt het coronavirus om dicht bij elkaar te zijn. 24/7. Je hapt naar lucht, probeert elke morgen opnieuw het beste ervan te maken maar met de eerste kop koffie dient zich ook de eerste irritatie aan. Halverwege de dag ontplof je. Je wenst je partner het coronavirus en rent naar buiten.

Het coronavirus openbaart de scheuren in je relatie. Legt ze onder een vergrootglas. Het pijnlijke gemis van een goed gesprek. Dat de ander toch niet zo leuk is onder stress. Dat hij van een mug een olifant maakt bijvoorbeeld. Of van een olifant een mug. Ook dat kan erg zijn.

Advies: Staakt-het-vuren. Corona is al erg genoeg. Probeer deze tijd door te komen. Klop aan bij een relatietherapeut die op afstand kan coachen. Scheiden kan altijd nog. Wacht nog even af. En maak deze periode tot een dierbare herinnering. Want, een crisis geeft ook kansen. Ook voor jullie relatie.

Corona aan de keukentafel