Het gaat even niet meer zo lekker met je of je staat op een punt een belangrijke keuze te maken waarover je wilt sparren. Dan kan je bij mij terecht. Ik begeleid mensen die vastlopen in hun leven, in hun werk of in beide. Ook begeleid ik stellen waarmee het (even) niet goed gaat met de relatie. Ik werk vooral vanuit het TA gedachtegoed. TA staat voor Transactionele Analyse. In de TA gaan ze ervan uit dat iedereen OK is. ‘Ik ben OK en jij bent OK’. Daarnaast gaat TA uit van het idee dat ieder mens kan veranderen en kan nadenken. In iedereen huist een grote kracht om weer in evenwicht te komen. Dat zit in ieder van ons. Ik kan je begeleiden in dat proces.

In de coaching werken we samen met concrete vragen waar je tegen aanloopt in je leven. Waar we in de coaching ons bezig houden met het concrete gedrag ga ik met de therapie samen met je op zoek naar onderliggende patronen en hoe die je in je huidige leven in de weg zitten.

In een intakegesprek kijk ik met je of ik de juiste persoon ben om jou/jullie te begeleiden bij de dingen waar tegenop gelopen wordt. Ik help graag de grip op het leven/relatie weer te vergroten.

Coaching

Tijdens de coaching hanteer ik TA om te helpen de effectiviteit van gedrag inzichtelijk te krijgen, te besluiten wat je daarin anders wil en stappen te maken door oefening. Ik gebruik TA ook om antwoorden te krijgen op vragen die mensen hebben op het gebied van (sociaal) psychisch welzijn.

Psychotherapie

Als TA therapeut gebruik ik TA om cliënten te ondersteunen meer draagkracht te ontwikkelen en beter te kunnen omgaan met specifieke psychische problematiek. Om cliënten te ondersteunen in hun vermogen om te zijn wie zij zijn. Om te begrijpen waardoor zelfbeperkende of beschadigende patronen zijn ontstaan en daarover nieuwe besluiten te nemen. Redecision noemen we dat. Want ieder mens kan veranderen. Jij ook.

depressie burnout coaching transactionele analyse hulpverleners

“There is a crack, a crack in everything,
That’s how the light gets in.”

Leonard Cohen