Tarieven particulieren:

Psychosociale therapie/begeleiding: 90 euro per sessie van 60 minuten

Deze behandeling is vrijgesteld van BTW 

Relatietherapie: 120 euro per sessie van 90 minuten

Deze behandeling is inclusief BTW

Tarieven bedrijven/overheid:

Coaching medewerkers of kleine teams: 100 euro per 60 minuten

Bedrag is exclusief BTW

Workshop (1 dagdeel) Transactionele Analyse: 275,- euro (inclusief BTW)

Vergoedingen

Vergoeding door de ziektekostenverzekeraars is mogelijk voor de psychosociale begeleiding/therapie. Deze wordt vergoed vanuit de aanvullende zorg. De hoogte van de vergoeding is sterk afhankelijk van uw polis en verzekeraar. Het is verstandig om de polisvoorwaarden goed te lezen en informatie op te vragen bij de zorgverzekeraar om hierover duidelijkheid te krijgen. Bij de NVPA kunt u hierover informatie vinden.

Let op: Relatietherapie en coaching worden niet (meer) vergoed door de verzekeraars. Onder bepaalde voorwaarden kunnen de gesprekken onder ‘specifieke zorgkosten’ vallen waardoor deze volledig fiscaal aftrekbaar zijn. De kosten voor relatietherapie zijn volledig aftrekbaar als er sprake is van verwijzing door een huisarts. Deze verwijzing moet dan op basis van ‘psychisch lijden’ zijn. Voor inlichtingen over uw specifieke geval, verwijs ik graag naar de Belastingdienst.

Bij coaching kan de werkgever mogelijk helemaal of gedeeltelijk betalen, afhankelijk van de afspraken die u hierover met uw leidinggevende heeft gemaakt.

Ook al betaal je de begeleiding zelf, je kunt dit zien als een waardevolle investering in jezelf, je relatie of je gezin. Bovendien heb je het voordeel dat er geen diagnose wordt gesteld en dat het eigen risico niet wordt aangesproken.

Bij vragen of onduidelijkheden, neem gerust contact op: 06-38893453 of mail naar J.Dijkstra@coachpraktijkbloeidaal.nl